Direct contact? Bel: 06 - 209 589 20

Home > Blog > Maak gebruik van de kracht van oudere werknemers!

Maak gebruik van de kracht van oudere werknemers!

Wij zien dat veel organisaties worstelen met de inzet en flexibiliteit van de vaak grote en groeiende groep oudere werknemers. Ze willen graag dat deze groep gelukkig, trots, vitaal en productief is, net als hun andere medewerkers, maar dat valt in de praktijk nog niet mee. En dat is jammer, want er valt nog zoveel te halen, voor zowel de werknemer als de werkgever! De vraag is alleen: hoe vind je hiervoor een vorm? En "hoe boor je die potentie van de meer seniore medewerker (weer) aan?". 

Een belangrijk ding is al de grote diversiteit in deze groep. Lastig te definiëren dus. Waar hebben we het eigenlijk over? Laten we beginnen bij het begrip 'ouder'. Wie valt daar onder? Iedereen vanaf 55 jaar? Vanaf 60? Of alleen de mensen die zichzelf ook als ouder ervaren? Dan komen we in bedrijven veel verschillen tegen in werkzaamheden. Werknemers die veel fysiek werk doen en deden zijn in hun loopbaan fysiek meer belast dan mensen met kantoorbanen. Ook zien we grote verschillen in ontwikkel'zin'. Sommigen zien geen werkdoelen of loopbaan-kansen meer voor zichzelf, anderen leren liefst door tot ze erbij neer vallen.

Wij geloven dat dit laatste kan. Of eigenlijk; dat weten we. Omdat we zelf tot de doelgroep horen. Nou ja, bijna, want we hebben ook nog een eind-veertiger in ons midden. Van bedrijven horen we terug dat generatiebestendige talentontwikkeling een grote uitdaging is. De leerbehoeften en doelen van verschillende generaties zijn anders. Voor oudere werknemers, blijkt uit onderzoek, geldt o.a. dat zij meer behoefte hebben aan zingeving. Ze hebben vaardigheden die jongere werknemers niet hebben, zoals het makkelijk spreken voor grote groepen, en zijn vaak wijzer in hun reacties op incidenten. En juist die wijsheid, op basis van veel ervaring, is prachtige bagage en weer heel aantrekkelijk en waardevol voor de opstromers op de markt. Zij leren graag van de meer seniore en mature groep. Alle reden dus om aandacht te besteden aan de intrinsieke motivatie en ook psychische vitaliteit van de oudere werknemer!

Praat je graag mee over dit onderwerp? Miniseminar De Reis naar Meesterschap